Bliv medlem
FORSIDEOM IUGPROJEKTERLOKALAFDELINGERSTØT IUGNYHEDER
Ved receptionen holdt IUG frivillig og bestyrelsesmedlem, Esben Holm, oplæg om projektet, som i korte træk går ud på at etablere solenergi i fem landsbyer i Kenema-distriktet.
Hvidste du at
på folkeskolen Marmo Primary School i Tanzania bruger børnene hver dag to timer på at hente vand? Derfor har IUG bygget et tank til opsamling af regnvand og er nu ved at koble skolen til den offentlige vandforsyning
Donation fra Transition Aps

Ingeniører uden Grænser er meget glade for at kunne fortælle, at organisationen har modtaget en flot donation på kr. 15.000 til vores nye energiprojekt, Community Energy, i Sierra Leone.

Donationen kommer fra virksomheden, Transition Aps, som netop er blevet etableret i Aarhus. Ved virksomhedens reception fredag den 22 maj 2015 blev der indsamlet kr. 15.000 til det omtalte Community Energy-projekt, som er under opstart i Kenema-distriktet i Sierra Leone.

Projektet tager udgangspunkt i den nuværende situationen, hvor landsbyerne i området ikke har adgang til elektricitet. Det forsøger vi nu i fællesskab at ændre på ved at installere soldrevne energikilder. Installationerne skal blandt andet sikre strøm til mobilopladningsstationer og en sundhedsklinik i området.

Siden maj 2014 har Sierra Leone været ramt af den omfattende Ebola-epidemi, men heldigvis er antallet af nye smittetilfælde stærkt faldende. IUG håber derfor på, at vi snart kan få tilsagn fra Udenrigsministeriet om indrejse i landet igen, hvorefter projektet vil gå i gang.

Key of Change til Borgmester Jacob Bundsgaard

Ved receptionen deltog Aarhus’ borgmester, Jacob Bundsgaard, og i den anledning fik han overrakt en af IUG’s Key of Change.

Borgmesteren deler ofte selv bynøgler ud, så denne gang syntes vi, at han selv skulle have en nøgle med sig hjem”, fortæller virksomhedspartner, Line Nørmark, som synes, at historien bag Key of Change passer godt ind i Transition Aps’ ønske om at fremme et bæredygtigt samfund.

Nøglen er fremstillet af en pakistansk smed i Lahore, og støtter IUG’s arbejde i landet, som årligt bliver ramt af oversvømmelser, der efterlader familier uden hjem, uden rent drikkevand og uden ordentlige sanitære forhold.

Transition Aps ligger i Aarhus og virksomheden udarbejder og gennemfører strategier inden for energieffektivisering for offentlige og private kunder.

Læs mere om virksomheden Transition Aps her

Billeder af fotograf Max Rosborg

Udskriv Udskriv

 

© Ingeniører uden Grænser 2013 Sitemap | Downloads | Kontakt