Bliv medlem
FORSIDEOM IUGPROJEKTERLOKALAFDELINGERSTØT IUGNYHEDER
IUG’s stand på Siemens Danmarks Bæredygtighedsuge i maj 2015.
Hvidste du at
ved at være frivillig i IUG er du med til at arbejde for FNs 2015 mål, som skal give mennesker i udviklingslande et bedre liv
IUG på Siemens Danmarks Bæredygtighedsuge

I begyndelsen af maj var IUG inviteret til Ballerup af Siemens Danmark i forbindelse med virksomhedens interne bæredygtighedsuge. Arrangementet havde til hensigt at oplyse og involvere medarbejderne i Siemens Danmarks mange tiltag inden for bæredygtighed. På førstedagen af arrangementets program havde Siemens Danmark valgt at fokusere på deres eksterne partnere med det formål at præsentere medarbejderne for de projekter, som Siemens Danmark støtter enten økonomisk eller på anden vis.

Vind en tur til Zanzibar

Ingeniører uden Grænser var på linje med andre organisationer inviteret med til arrangementet, idet IUG siden efteråret 2014 har samarbejdet med SOS Børnebyerne om en Siemens Danmark-finansieret renovering af børnebyen på Zanzibar. Netop dette projekt fik holdet bag projektet, IUG medlem Ole Torp Aundal og Maria Jin Thomsen fra SOS Børnebyerne, lejlighed til at præsentere for de ansatte ved arrangementet.


Maria Jin Thomsen og Ole Torp Aundal under præsentationen af renoveringsprojektet, SOS Børnebyen, Zanzibar.

I dagene op til den interne bæredygtighedsuge havde medarbejderne i Siemens Danmark fået stillet en valgfri, teknisk opgave af de to organisationer. Vinderen af konkurrencen, Bjarne Van Reeuwijk, blev belønnet med en tur sammen med projektgruppen til Zanzibar, som efter planen vil finde sted i efteråret 2015. Under besøget til Zanzibar skal Bjarne undersøge muligheden for at realisere hans tekniske løsning, som blev konkurrencens vinderforslag. Vi er meget glade for, at netop Bjarne blev vinderen, da vi kort tid forinden havde budt ham velkommen som medlem af Ingeniører uden Grænser.


Ole Torp Aundal og Bjarne Van Reeuwijk

Fokus på energi og fødevaresikkerhed

Efter den fælles projektpræsentation kunne medarbejderne i Siemens Danmark lægge vejen forbi og høre mere om IUG og SOS Børnebyerne ved deres respektive stande i forhallen.

Ved frokosten bød Siemens på en paneldebat, som satte fokus på, hvordan partnerskaber kan øge medarbejderengagementet. Panelet bestod af repræsentanter fra henholdsvis SOS Børnebyerne, Ballerup Kommune, og IUG i form af bestyrelsesmedlem Bent Michael Nielsen.

Sidst på dagen fik Siemens Danmarks medarbejdere også mulighed for at deltage i IUG Energigruppens månedlige møde, som i dagens anledning var flyttet til Ballerup. På mødet introducerede IUG blandt andet vores igangværende og forestående projekter inden for energi- og fødevaresikkerhed i henholdsvis Sierra Leone, Palæstina og Sri Lanka.

Foruden Ole Torp Aundal samt medlemmer fra IUG Energigruppen, deltog også vikarierende sekretariatschef, Bauke van Weringh, fundraiser Line Barslund samt kommunikationsmedarbejder, Nini C. A. Clausen, alle fra IUG’s sekretariat.

IUG vil gerne benytte lejligheden til at takke Siemens Danmark for invitationen til virksomhedens interne bæredygtighedsuge, og vi sætter stor pris på det gode samarbejde, som vi har med Siemens Danmark og SOS Børnebyerne.

Udskriv Udskriv

Renovering af SOS Børnelandsbyen på Zanzibar

Læs mere om projektet

læs mere om IUGs byggeri af solcelleanlæg i Palæstina

Solenergianlæg på Vestbredden, Palæstina

Læs mere om projektet

Læs mere om projektet i Sierra Leone

Vand, sanitet og skoler i Sierra Leone

Læs mere om projektet

 

© Ingeniører uden Grænser 2013 Sitemap | Downloads | Kontakt