Bliv medlem
FORSIDEOM IUGPROJEKTERLOKALAFDELINGERSTØT IUGNYHEDER
Vel landet i Sierra Leone – IUGs to praktikanter er trukket i arbejdstøjet hos IUGs partner Ingeniører uden Grænser Sierra Leone.
Hvidste du at
i Kétao, Togo, er der ingen toiletter? Derfor arbejder IUG på at forbedre de sanitære forhold
Praktikanter vel landet i Sierra Leone

IUGs to praktikanter er trukket i arbejdstøjet hos IUGs partner Ingeniører uden Grænser Sierra Leone.

IUGs mentor/praktikprogram har lige sendt Gro og Marco på en 3 måneders praktik i Sierra Leone på IUGs WASH projekt. Det er håbet, at de begge via denne praktik får indsigt i, hvordan der i udviklingsprojekter arbejdes på tværs af kulturer og kommer helt tæt på de udfordringer som befolkningen i Sierra Leone lever under og som IUG søger at bidrage med at forbedre via vores projekter. IUG håber, at udsendelse af Gro og Marco vil bidrage til at styrke den unge danske ressourcebase til at blive globale ingeniører med mod på at tage udfordringer op på tværs af grænser.
 

Om Marco Sempreviva

Med min baggrund som nyuddannet geolog ved KU med Speciale i hydrogeologi er det, at komme i praktik på Ingeniører Uden Grænsers vand og sanitets projekt i Sierra Leone en gylden mulighed for virkeligt at få noget hands-on erfaring under huden i udviklingsarbejde. Jeg fik en forkærlighed for Afrika efter at have skrevet speciale hos International Water Management Institutes kontor i Pretoria, Sydafrika.

Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at dette, næsten 3 måneder lange praktik ophold, hos vores samarbejdspartner Engineers Without Borders –SL, bliver en af mine hidtil største udfordringer, på både et fagligt og personligt plan.

Mine primære opgaver i Sierra Leone kommer til at bistå teamet i Kenema i såvel tekniske og faglige opgaver, samt, at bistå med kvalitetssikring af de håndgravede brønde der er etableret i projektet.  Jeg glæder mig helt vildt meget til at arbejde med den tekniske del i lokal vandforsyning men ikke mindst også, at få indsigt i hvordan man engagerer de lokale landsbyer i deres egen udvikling og dermed hvordan vi som organisation styrker den lokale viden og mulighed for at være med i deres egen udvikling og tage hånd selv om denne.
 

Om Gro Havskov Kirk

Jeg er en netop færdiguddannet ferskvands-biolog, med en bachelor i biologi fra Århus universitet og en splinterny kandidatgrad i Vand og Miljø, som jeg tog i løbet af to år i Beijing, Kina, gennem Sino-Danish Center (SDC). Jeg er kommet ud med en dobbeltgrad fra både University of Chinese Academy of Sciences (UCAS) og Københavns Universitet og en spæd viden om ferskvandresourcer, grundvand, overfladevand, forurening og management mm., som jeg nu er ivrig efter at prøve af i den store, vide verden.

Projektet med vandforsyning og sanitet i Kenema distriktet i Sierra Leone er det ideelle springbræt ud i hvordan vi på tværs af landegrænser kan samarbejde om at løse nogle få af de problematikker der opstår omkring vand eller mangel på samme. Min fokus i løbet af de næste to måneder i Kenema bliver på nogle af de organisatoriske aspekter omkring community mobilizing, og hvordan vores samarbejdspartner implementer dette i samarbejde med de lokale myndigheder. Denne viden skal bruges til at definere fremtidige projekter og sikre at de projekter vi allerede har udført for varig effekt.

 

 
Udskriv Udskriv

  Modtag IUGs nyhedsbrev

 

 

© Ingeniører uden Grænser 2013 Sitemap | Downloads | Kontakt