Bliv medlem
FORSIDEOM IUGPROJEKTERLOKALAFDELINGERSTØT IUGNYHEDER
Ingeniører uden Grænser samarbejder med DINNødhjælp om opførelse af deres nye center og hjem for Nigerianske børn, der har været beskyldt for at være hekse.
Hvidste du at
de voldsomme oversvømmelser i Pakistan i 2010, jævnede 800.000 huse med jorden? IUG har i samarbejde med DM Aid udført et genhusningsprojekt
Ingeniører uden Grænser sikrer fremtiden for forfulgte børn i Nigeria

Keine hexerei – Men frivilligt arbejde og lidt finanser…
 

Ingeniører uden Grænser samarbejder med DINNødhjælp om opførelse af deres nye center og hjem for Nigerianske børn, der har været beskyldt for at være hekse.

De lejede bygninger, som DINNødhjælp bruger i øjeblikket, er ikke sikre. Der sker mange væbnede overfald andre forbrydelser af bevæbnede bander, som de ikke kan beskytte sig imod. De bor i udkanten af Uyo, som er hovedstad i den Nigerianske stat Akwa Ibom.

Derfor har DINNødhjælp besluttet at flytte til et fredeligere område, i nærheden af forstanderens og flere af de ansattes hjemby ca. 100 km. derfra.

Ingeniører Uden Grænser hjælper med projektering af byggeriet, og hjælper med at finde bæredygtige energiforsyninger i et område med meget ustabil elforsyning og uden offentlig vandforsyning.

Vi har hele tiden strømafbrydelser. Strømmen kan forsvinde i dage, 1 uge, 1 måned eller måneder.” Siger David der er daglig leder af børnehjemmet.

Ingeniører Uden Grænser hjælper også med at søge fonde og private firmaer om finansiering til projektet.

Under ledelse af IUG projektleder Martin Maribo, til dagligt ved aarhus arkitekterne a/s, er der nedsat en projektgruppe af frivillige medlemmer af Ingeniører Uden Grænser. Den består af studerende og færdiguddannede der bruger deres fritid på at hjælpe med projektet.

IUG projektleder Martin Maribo

Det skal sikres at de løsninger der findes er bæredygtige på alle leder. De skal selvfølgelig være miljørigtige, men det er næsten vigtigere at de er rentable, og at teknologien er kendt, eller i det mindste tilgængelig i lokalområdet.

Pushpa Shigdel der er uddannet civilingeniør fra Nepal arbejder med på projektet, og har identificeret flere lokale leverandører af biogasanlæg.

Der arbejdes også på at få installeret solceller, og at bruge solpaneler til opvarmning af vand.

Nylig omtale af Anja Ringgren Lovén/DINNØDHJÆLP

Der er langt til Nigeria på mange måder, og kommunikation på tværs af breddegrader og kulturer er altid en udfordring, men IUG-projektgruppen har allerede leveret tegninger, tilbudslister og øvrigt udbudsmateriale til DINNødhjælp til opførelse af en sikkerhedsmur omkring det stykke jord de har købt til at bygge det nye børnehjem på, og byggeriet er godt i gang.

Det er vores håb at den øvrige finansiering, og projektering vil være klar når regntiden er ved at være ovre til oktober.
 

 

 

Udskriv Udskriv

 

Støt 
opførelsen af
et nyt hjem til børnene
 

sms 'IUG 100'

til  1245 og støt med 100 kr.

(det koster 100 kr.
+ alm. sms takst)Støt 
projektet med 
et valgfrit beløb

MobilePay  til
71 79 94 06

Mærk donationen
"Nigeria"

 

© Ingeniører uden Grænser 2013 Sitemap | Downloads | Kontakt