Bliv medlem
FORSIDEOM IUGPROJEKTERLOKALAFDELINGERSTØT IUGNYHEDER
IUG er i samarbejde med EAHR er taget til Nepal for at se på hvordan vi kan bidrage med teknisk viden og kapacitetsopbygning i forbindelse med genanvendelse af materialer fra kollapsede bygninger fra jordskælvene I april og maj måned sidste år.
Hvidste du at
på folkeskolen Marmo Primary School i Tanzania bruger børnene hver dag to timer på at hente vand? Derfor har IUG bygget et tank til opsamling af regnvand og er nu ved at koble skolen til den offentlige vandforsyning
Optimer dine projekter med GIS og geodata

Ingeniører Uden Grænser - Spatial Task Force - inviterer til temaaften med konkrete eksempler på brug af GIS og geodata i udviklings- og nødhjælpsprojekter.

Geografiske informations systemer (GIS) og geodata lader dig visualisere, analysere og dele data for at forstå rumlige sammenhænge, tendenser og mønstre.

Aftenen vil byde på oplæg fra førende specialister inden for feltet, som Ingeniører uden Grænser har inviteret. I anledningen vil der blive budt og præsenteret eksempler og løsninger inden for konkrete problemstillinger. Efterfølgende vil det være muligt at stille spørgsmål og komme med ideer til projekter, som eventuelt kan løses ved brug af GIS. - Eventuelle ideer til kommende samarbejder mellem dit projekt eller din organisation og GIS gruppen hos Ingeniører Uden Grænser ville tilmed kunne vendes her.

Tanken bag Spatial Task Force er, at for at yde den mest effektive indsats, er det kritisk at have et ordentligt datagrundlag. I de fleste udviklingslande er datagrundlaget sjældent af et særligt højt niveau. Ydermere er lokale aktører sjældent enten teknisk eller fagligt i stand til at forædle det eksisterende materiale. Visionen i IUGs Spatiale Task Force er at faglige kompetencer indenfor GIS og geodata er en ressource de fleste projekter indenfor udvikling og nødhjælp ville have gavn af. 

 Program

17.30 Velkomst ved IUGs Spatial Task Force (GIS gruppe)
17.35 Kort intro til IUG og de fagtematiske netværk v. Dorte Lindegaard Madsen, sekretariat
17.45 Spatial Task Force – vision omkring brug af GIS i et udviklingsperspektiv (IUG projekter)
18.00 Oplæg ved Informi GIS om deres projekt og de muligheder de ser for udviklingsprojekter v. Lea Dyrholm
18.40 Pause
18.50

Droner i projekterne?
NIRAS ved Søren Rolin 

19.20 Dataanalyse af satellit- og dronedata?
DHI GRAS ved Rasmus Fenger 
19.50 Sparring på tværs omkring GIS’s rolle i udviklingsprojekter / IUGs projekter


 

Tid:     17.30 – 20.00
Dato:   Onsdag d. 30. marts
Sted:   Københavns Universitet auditorium C  - Adressen er ændret pga. stor                   tilmelding.

 

Lukket for tilmelding
 

Udskriv Udskriv

  Modtag IUGs nyhedsbrev

 

 

© Ingeniører uden Grænser 2013 Sitemap | Downloads | Kontakt