Bliv medlem
FORSIDEOM IUGPROJEKTERLOKALAFDELINGERSTØT IUGNYHEDER
IUG etablerede en vandboring i Kovie, som har givet indbyggerne lettere adgang til rent drikkevand.
Hvidste du at
kolera er skyld i mere end 100.000 dødsfald hvert år? - en sygdom som oftest er forårsaget af forurenet drikkevand
Vandforsyning til 6000 mennesker i Togo

I det lille vestafrikanske land Togo kæmper de godt 6 millioner indbyggere med fattigdom og elendige sundhedsforhold. Et vigtigt element i forbedringen af forholdene er adgangen til rent drikkevand. IUG sendte en vandingeniør til Togo for at etablerede vandforsyning i en mindre landsby, som efterfølgende har gjort livet nemmere for byens 6000 indbyggere.

 

Lokalt initiativ skaber forbedrede levevilkår

Kovie er en initiativrig landsby, hvor indbyggerne selv gør en stor indsats for at komme videre. En lokal forening ved navn PRODECK har således sørget for at etablere arbejdsgrupper, der tager sig af vedligeholdelse af veje samt oprydning og renholdelse af byen. De har desuden bygget en skole og en mindre sundhedsklinik, som landsbyen selv driver.

Et af PRODECKS medlemmer, Cosmas, bosat i Danmark og medlem af IUG, henvendte sig for at spørge om IUG ville være med til at etablere vandforsyning i Kovie. Et udviklingsprojekt som IUG sagde ja til.


Livsvigtig adgang til rent vand

Vandforsyningen i Kovie havde hidtil bestået af opsamlet regnvand, som blev gemt til brug i perioder med tørke, men når der ikke var mere opsamlet vand, måtte indbyggerne gå 3 - 5 kilometer til en flod for at hente vand.

Kovie havde, som så mange andre landsbyer, problemer med følgerne af dårlig drikkevandskvalitet. Drikkevandet var ofte overfladevand, som indeholder bakterier, hvilket kan medføre kolera og dysenteri. Især kolera slår mange børn ihjel i Afrika.


Vandforsyning på skinner

Kort tid efter sin ankomst fik Karl Skovgaard forhandlet en kontrakt igennem med en lokal entreprenør og PRODECK om etableringen af en vandboring i byen.

Vandboringen blev forbundet med et vandtårn, som blev bygget til projektet, og fra vandtårnet bliver vandet ledt videre til en tappestation.

Nu kan Kovies indbyggere hente vand, som er lige så rent, som det der kommer ud af vores vandhaner herhjemme.

Projektet har samtidig betydet, at der nu er indlagt vand i den lokale sundhedsklinik, hvilket er med til at forbedre hygiejnen betydeligt.

Udskriv Udskriv
Fakta


Hvor:
Kovie, Togo

Hvornår:
2007

Samarbejdspartner:
PRODEK

Donor:
Laurits Fonden

Status:
Igangværende

 

© Ingeniører uden Grænser 2013 Sitemap | Downloads | Kontakt